Yayınları Farklı Dillrde Görüntüleyin

20 Şubat 2013 Çarşamba

Damat titreten


 DAMAT TİTRETEN

Bu nefis tatlı ismini nerden almış bilmiyorum ama ilk duyduğumda bende şaşırıp bayağı gülmüştüm hatta damat nasıl titrer bunu gördüğünde diye düşünmeden de edememiştim :) hatta nişanlıma yaptım sonuç ne olucak diye ama bi değişiklik olmamıştı nişanlımda,ama çok beğenildiğini söyleyebilrim...


    MALZEMELER

1 kğ süt
1 su bardağından iki parmak eksik un
2 çorba kaşığı tepeleme... irmik
1 buçuk su bardağı toz şeker
bir paket vanilya
bir paket eti burçak bisküvi (sade)
100 gr margarin

Çilek Sosu:
yarım kilo çilek
1 corba kaşığı tepeleme nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 limon suyu

Yapılışı:
Hepsini bir tencereye döküp pişirin. Fotografta gördüğünüz gibi kare borcamın dibine eti burçakları dizip üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi dökün, başka bir kapta çilekleri blendırdan sıvı hale gelene kadar geçirin.İçine nişasta,şeker ve limon suyu ekleyin.Hepsini bir tencerede karıştırıp kısık ateşte pişirin.Muhallebisi katılaşınca diğerinin üzerine dökün. soğuduktan süslemek zevkinize kalmıştır hindistan cevizide kullanabilrsiniz. (4-5 saat buzdolabında bekletip servis edelim)

   
   Muhabbetle kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *