Yayınları Farklı Dillrde Görüntüleyin

18 Ekim 2014 Cumartesi

Susamlı Kıyır Kurabiye


  
Muhteşem Tatlar Sokağı






         Uzun bir aradan sonra yeni bir tarifle sizlerleyim. Neden mi uzun... Allah'ın izniyle eşimle beraber bebek bekliyoruz. Bu arada malumunuzdur hanımlar aşergenlik dönemidir giremedim mutfağa :) Bu pratik tarifle çok zaman kaybetmeden misafirlerinize nefis bir kurabiye hazırlayabilirsiniz.


Malzemeler

125 gr. tereyağı
2 Adet yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Çay bardağı ayçiçek yağı
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için;
1 Tane yumurta akı
Susam


Yapılışı

     Genişçe bir kabın içerisine tereyağı, yumurtaları, ayçiççek yağı ve toz şekeri karıştırıyoruz. Daha sonra unumuzu, kabartma tozumuzu ilave edip ele yapışmayan hamur elde edene kadar azar azar un ekleyip çok yumuşak olmayacak şekilde bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp  yuvarlak şekil verip önce yumurta akına sonra susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Kurabiyeleri fırına vermeden önce bıçak yardımıyla artı işareti yapıyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kurabiyelerimizin üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. 

Sonra   afiyetle   yiyoruz... :)


1 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *