Yayınları Farklı Dillrde Görüntüleyin

7 Kasım 2013 Perşembe

Lokmalık poğaçalar

     Merhabalar bu nefis tarifle sizlerleyim sevgili muna mutlu'dan aldığım bu güzel tarifi sıcak sıcak yapın yeyin yedikçede beni hatırlayın derim :) biz yaptık yedik ev ahalisi beğendi ertesi güne  bi tepsi daha yapıldı elbet, şimdi deneme sırası sizde...

Malzemeler:
        150 gr.tereyağ (oda sıcaklığında)
        Yarım su bardağı yoğurt
         1 çay bardağı sıvıyağ
         1 tane yumurta
         1 çay kaşığı dolusu kabartmatozu
         1 çay kaşığı silme tuz
         4 su bardağı un ( bir kaç kaşık daha ekleyebilrsiniz)

Yapılışı:
 Yumurta hariç sııvı malzemeler ve oda sıcaklığında olan tereyağ karıştırılıp elenmiş unu ve kabartma tozunu  ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır, bu hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar  alınır hafif el içinde  açılır peynir konur ortaya doğru büzdürülür sonra iyice yuvarlanır üzerlerine yumurta sarısı ,isteğe göre susam,haşhaş,çörekotu serpilir,180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir...


     Afiyetle sağlıcakla kalın ;) hep şükürle kalın...
     
      




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *