Yayınları Farklı Dillrde Görüntüleyin

14 Nisan 2014 Pazartesi

Haşhaşlı Mekik Poğaça


Sevgili okurum..  Bu poğaça öyle lezzetli ki eminim benim gibi hamuru yoğurduğunuzda lezzeti anlayacaksınız ve ben bu poğaçayı yapıp buzluğa atıyorum. Misafir geldiğinde buzluktan çıkarıp ısıtarak ikram ettiğimde  ilk günkü  tazeliğini koruduğunu sizde görüp bayiliceksiniz.. :-)
Malzemeler
* 2 Paket kabartma tozu
* 1 Tatlı kaşığı tuz
* 1/2 Su bardağı süt
* 1 Adet yumurta
* 150 gr. Yumuşak tereyağı
* Alabildiği kadar un
* 1/2 Paket süt kremas
* 1 Çay bardağı sıvıyağ

İçi:

* 3 orta boy patates
* 1 çay bardağı kaşar rendesi
* Tuz ve karabiber

Üzerine
* yumurta sarısı
* haşhaş

 

Yapılışı

    Patatesleri haşlayalım, tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım ve biraz soğutalım.  Rendelediğimiz kaşarları ekleyelim. Hamur malzemelerini tümünü, unu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak ama yumuşak kıvamda olacak şekilde bir özlü hamur yoğuralım. Hamurdan küçük mandalina kadar parçalar alıp, avucumuzda azıcık açalım. Patatesten bir tatlı kaşığı koyalım ve iki kenarı yukarıda birleştirelim ve kapatalım. Kapattığımız patatesleri yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpelim. 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim.



Sefertasıtarifleri.com'a teşekkürler 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *