Yayınları Farklı Dillrde Görüntüleyin

20 Ocak 2014 Pazartesi

Alman Pastası





    Merhabalar efendim :) bu güzel mi güzel gösterişi endamı ile damakları coşturan tarifimle sizinleyim... Blog arkadaşlarımın sayfalarında gördükçe beni benden alan bu tarifi canım ablam Ayşegül'ün sayfası ''birtutamkekik''ten aldım ve aynen birebir uyguladım misafirlerim çok begendi eee bende bayıldım :) teşekkürler birtutamkekik'im ;) 

Malzemeler
 
* 6 su bardağı un
* 1 çay bardağı ılık süt
* 1 paket instant maya  * 1 çay bardağı ılık su
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yumurta
* 1 su bardağından az şeker
* 75 gr yumuşak margarin yada tereyağı  
 
Kreması için:
* 5 su bardağı süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı un,
* 2 yemek kaşığı nişastası
* 2 yumurta sarısı
* 50 gr margarin ya da tereyağı 
* Üzeri için'de pudra şekeri
 
Hazırlanışı

  1. Tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp hamurumuzu yoğuruyoruz.1 saat kadar mayalanması için bir kenara koyup üzerini örtüyoruz.
  2. Mayalanan hamurumuzu un serptiğimiz tezgahta,parmak kalınlığında açıp, geniş ağızlı bir bardak yardımı ile daireler çıkarıyoruz.
  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip,çok az tepsi mayası için bekletiyoruz.daha sonra altı ve üstü hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  4. Kreması için toz malzemeyi tencereye alıp karıştırın.daha sonra sütü ve yumurta sarılarını ilave edip,kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  5. En son tereyağı ya da margarinini ilave edip,mikser ile bir kaç dakika karıştırın.
  6. Pişen ve ılınan pastacıkları bir bıçak yardımı ile tam koparmadan ortadan ikiye kesin,sıkma  torbasına koyduğunuz kremayı pastalarımızın içine dikkatlice doldurun.arzuya göre çilek yada başka bir mevsim meyvesi ile tatlandırıp,üzerine pudra şekeri eleyerek servise sunun...
 
 
Afiyetiniz Bol Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *