Yayınları Farklı Dillrde Görüntüleyin

7 Ocak 2014 Salı

Çikolatalı CocoStar Kurabiye




Malzemeler

* 3 su bardağı Hindistancevizi
* 1/2 Çay kaşığı kabartma tozu
* 1 adet yumurta
* 1/3 su bardağı süt (65 gram)
* 2 yemek kaşığı un
* 1/2 çay kaşığı vanilya
* 1 su bardağı toz şeker
ve... çikolata sosu için 160 gram bitter çikolata


Yapılışı
      Derin bir kabın içinde süt, yumurta ve şekeri tel çırpıcı ile çırpın, bu karışımın içine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyin spatula yardımı ile karıştırın. Bir tatlı kaşıgı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alıp aralıklarla  yağlı kağıt serili tepsiye dizin ( yakın dizmeyin ki fırında dağılabilyor biraz, yapışmasın ) ben tatlı kaşığı ile yaptım sizler isterseniz çorba kaşığı ile de yapıp büyüklüğünü isteğinize göre ayarlayıp adedi çogaltabilir veya azaltabilrsiniz. 160 derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar 20 - 25 dk pişriyoruz. 

       Benmari usulü çikolatamızı eritiyoruz .(Benmari: Su dolu tencereyi ocağa alıp kaynayınca boyutu küçük tencerenin içine çikolatayı parçalıyoruz, su dolu tencerenin içine koyuyoruz yanlız suyun çikolataya akmaması gerekli sonra karıştırarak eritin :)

   Fırından çıkardıgımız kurabiyemiz soğuduktan sonra yarısını çikolataya batırıp kenara alın. Donunca servis yapın.

                                                                                     Bu güzel tarifim tümayın mutfağından :) sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *